Amaroneprovning

Amaronevin vid provning

Amarone – eller Amarone della Valpolicella som vinsorten egentligen heter – är ett rött italienskt vin som kommer från distriktet Valpolicella. Det som är speciellt med just amarone är att det tillverkas av delvis torkade röda vindruvor som gör att det blir mer alkoholstarkt och fylligt. Alkoholhalten är på minst 14 %.

Amaronevinet har både en sötma och beska som är fint balanserade. Vinet passar mycket bra att kombinera ihop med mat och då främst choklad och ost – och det är därför vanligt att man vid en amaroneprovning matchar vinet med just ost eller choklad.

Amaroneprovning i Stockholm, Göteborg & Malmö

Här kan du jämföra pris på amaroneprovningar i Stockholm, Göteborg, Malmö och andra svenska städer. Just nu finns det 5 provningar att jämföra och boka.

Sortera:
Filters Sort results

Så går en amarone vinprovning till

Vinprovningen av amaroneviner utförs i grupp tillsammans med andra som har bokat in denna dryckesprovning. En vinexpert lär er mer om regionen där amaronevinet framställs, om druvorna och hur tillverkningen går till.

Det är vanligt att man provsmakar valpolicella, ripasso och amarone som är de vinerna som framställs i denna italienska region. Provningar sker både med eller utan små tilltugg.

En amaroneprovning pågår i ca 2 timmar och har en åldersgräns på 18 eller 20 år. Du bör undvika att dricka annan alkohol innan provningen för att smaklökarna ska vara på topp (drick hellre mer efteråt isåfall..).