Kaffeprovning

Kaffeprovning

Vi svenskar är ett kaffeälskande folk. Visste du att det bara är i Finland som det dricks mer av den uppiggande drycken än i Sverige? Det är inte många av oss som vaknar på rätt sida utan en kopp java och vad skulle en fika vara utan en rykande het kopp?

Kaffe är dock mer än bara det bryggkaffe du dricker det första du gör på morgonen. Vidgar du vyerna finns otroligt mycket att upptäcka. Ett utmärkt sätt att få större kunskap om kaffe och ge smaklökarna nya intryck är att boka och gå på en kaffeprovning.

Att gå och prova på kaffe går att boka på många platser i landet – inte bara Stockholm, Göteborg och Malmö utan även i mindre orter – och provsmakningen är öppen för kaffeälskare i alla åldrar.

kaffeprovning

Kaffeprovning – en aromatisk afton med rika smakupplevelser

En kaffeprovning är en upplevelse för alla sinnen. Det är inte bara luktsinnet och smaksinnet som motioneras. Vid en kaffeprovning får du också använda känseln, hörseln och synen.

Du får nämligen inte bara dofta och smaka på färdiga koppar kaffe utan också vara med vid rostningen. Du får också lära dig hur du bäst tillagar en kopp kaffe för att aromerna och dofterna ska framträda på bästa sätt.

När provningen avslutas och du kliver ut i verkliga världen igen kommer du förmodligen lova dig själv att aldrig dricka vanligt bryggkaffe igen.

En kaffeprovning inleds dock först med en introduktion till kaffebönans historia och om hur den odlas runt om i världen. Du får ta del av stora mängder spännande kuriosa och intressanta fakta (visste du att kaffebönan egentligen är en frukt eller att en kopp kaffe har 800 aromer?) som du verkligen kan imponera med på nästa fikarast på jobbet.

Upplevelsen kaffeprovning varar ungefär mellan 2-3 timmar. Du bokar åt dig själv eller någon du vill överraska med något speciellt. Känner du någon som är kaffeälskare precis som du är ska ni givetvis gå tillsammans. På bloggen Kaffe & Thé kan du fördjupa dig ännu mer och lära dig mer om dessa ädla drycker.

Boka kaffeprovning här (Stockholm, Göteborg, Malmö)