Snusprovning

tobak

Snuset, detta njutningsmedel för såväl män som kvinnor, har en lång historia i Sverige. Den började på 1600-talet då adeln i Stockholm fick smak för den nymodighet som Columbus var först med att introducera i Europa. Först intogs snuset genom näsan, som luktsnus, men sedan 1800-talet är det våtsnuset som har varit nummer ett.

I samma veva som snuset började användas i munnen blev det också mer folkligt och under industrialismens framfart i Sverige under mitten av 1800-talet formligen exploderade bruket.

Sedan dess har våtsnus varit en mycket svensk företeelse och det är idag få andra saker som är så intimt förknippade med Sverige och svenskarna som snus!

På en snusprovning får du lära dig mer om denna tobaksprodukt. Vid en snusprovning får du inte bara lära dig mer om snusets historia utan får ofta även skapa ditt egna snus genom att välja olika aromer och smaker som just du tycker om.

Åldersgränsen för snusprovning är på 18 år och upplevelsen brukar pågå i ca 1,5 – 2 timmar.

Jämför pris på snusprovning och boka direkt

Sortera:
Filters Sort results
No results found. Clear filters and try again?

Snusprovning – en kväll i snusets tecken

Är du en av den nästan en miljon svenskar som ser snuset, oavsett det kommer i portioner, som lössnus eller som luktsnus, som en källa till njutning, kan du definitivt vara betjänt av att gå på snusprovning. Det är en upplevelse som är både rolig och intressant. Framför allt kan upplevelsen få dig att se på din dagliga pris på ett helt nytt sätt.

Snusprovning som upplevelse inleds alltid med en presentation av snusets historia samt något om olika tillverkningsmetoder och olika tobakssorter. Det är fascinerande i sig, men det är nog ändå själva snusprovningen som är höjdpunkten.

Under kunnig handledning får du vid en snusprovning bekanta dig med inte bara vanligt snus som du stoppar innanför läppen utan också med tuggtobak och nässnus. Doft, smak, konsistens – du får undersöka ett antal typiska sorter i detalj för att få en större kunskap om bredden inom snus. Vem vet, kanske blir det något annat än en Ettan nästa gång du kikar in på Pressbyrån?

En snusprovning varar ungefär en och en halv timme. Du kan självklart gå själv men du kan också bjuda med dig en vän. Upplevelsen är också en perfekt present för någon annan som älskar sitt snus. Ett alternativ till snusprovning är ölprovning som även det är en populär provning att gå på tillsammans med en vän.

Just nu kan du boka och jämföra pris på 0 st snusprovningar i både Stockholm, Göteborg, Malmö och andra svenska städer.