Whiskyresor

Skottland är whiskyns hjärta och för många är det den ultimata upplevelsen att få kombinera Skottlands vackra natur med besök hos flera olika whiskyproducenter. Valmöjligheterna är enorma när det gäller just whiskyresor till Skottland.

skottland

Strandbygget i Göteborg är en av många som erbjuder whiskyresa till Skottland. 7 dagars resa runt i Skottland i en buss med plats för 32 personer. Besök görs till flera olika whiskyproducenter som visar sina whiskysorter, bland annat Scotch Whisky Heritage Centre där man får följa med hur whiskyn framställs och man får även ta del av dess 300-åriga historia.

Utflykt görs även till Glengoyne Distillery som beskrivs som Skottlands vackraste destilleri. Priset ligger på 11 200 kronor per person och i det ingår övernattning på hotell samt frukost och middag. Resan inleds och avslutas med flyg mellan Göteborg och Glasgow.

Ett billigare alternativ är Christers resor som har en resa på 5 585 kronor förutsatt att minst sju personer bokar upp sig på resan. Den resan är dock bara på fyra dagar och inte lika mycket hinns med, däremot ett besök på Glengoyne Distillery. Flyg tur och retur ingår i priset liksom övernattning på hotell och frukost.

Men för att få den mest optimala upplevelsen av whisky i Skottland är det svårt att undvara Scotland tours. På deras hemsida finns det nio olika föreslagna whiskyresor till Skottland som är till för att passa alla. Dels den som vill cykla eller vandra över de skotska vidderna på sin väg mot destillerierna och dels för den som vill bo på ett fint hotell och sedan åka iväg på bussutflykter i jakt på whiskyn.

Exempelvis kan man cykla ”Malt Whisky-leden” som tar dig fram över kustremsan öster om Inverness. Boende, frukost, cykel, hjälm och karta ingår bland annat i priset som ligger på 7 580 kronor. För den som inte orkar cykla utan nöjer sig med några whiskyutflykter via buss är Scotland tours whiskypaket att rekommendera. Besök görs bland annat i Glengoyne och på whiskyön Arran. Man får dock ta sig till Prestwicks flygplats på egen hand, men väl där ingår 4 nätter på hotell, samt transport och inträde till 3 destillerier. Priset för 2008 var 2 890 kronor.

Whisky i Sverige

mackmyra whisky

Vill man inte åka ända till Skottland finns det destillerier på betydligt närmare håll. Svenska Mackmyra Whisky anordnar whiskyprovningar och visningar i både sin ”Whiskyby” utanför Gävle samt i ”satellitlagrena” i Stockholm (Fjäderholmarna), på västkusten (Smögen) och i Skåne (Häckeberga Slott). Du hittar länk nedan.

Boka din whiskyresa här

Sortera:
Filters Sort results

Whiskyresor – länktips och arrangörer

 

1 tanke på “Whiskyresor”

Lämna en kommentar