Tequilaprovning

tequila

Tequila är i Mexiko och andra länder i Syd- och Mellanamerika vad vodka är här i Europa. Kort sagt är tequila nummer ett bland spritsorter i denna del av världen. I Sverige började tequila bli mer populärt för några årtionden sedan när bartenders runt om i landet började servera drinkar som Long Island Ice Tea och Tequila Sunrise.

Vad många inte känner till är att denna spritsort, som ska ha en alkoholhalt på mellan 38-40 procent, inte bara kan vara ingrediens i drinkar utan också kan avnjutas till mat och fungera som avec.

Detta och mycket mer kan du upptäcka om du bokar in en tequilaprovning.

Just nu kan du boka och jämföra pris på 1 tequilaprovningar via Provsmakning.se.

Boka tequila & spritprovning här (2024)

Sortera:
Filters Sort results

Tequila – en smak av Mexiko i vardagen

Gillar du att vidga dina vyer när det gäller mat och dryck är en tequilaprovning en spännande upplevelse du inte bör missa (förutsatt att du dricker alkohol). Du får en lång rad tips på hur du kan använda tequila för att få en smak av Mexiko i vardagen och nästa gång du är på Systembolaget är chansen stor att du stannar till lite extra vid utbudet av tequila.

Vid en tequilaprovning får du under ledning av en certifierad Master of Tequila först en introduktion till dryckens historia och dess utbredning i världen samt får reda på hur den framställs. Blandningen av fakta och kuriosa kommer att ge dig nya insikter och en större vördnad för den traditionella mexikanska spritsorten.

Själva provningen börjar vanligtvis med provsmakning av olika sorters tequila i en avsmakningsmeny. Kvällen avrundas sedan med att du får prova tequila tillsammans med delikatesser av olika slag.

Räkna med att tequilaprovningen tar omkring två timmar. Du kan ta del av upplevelsen själv eller dela den med en vän. Är du på jakt efter en present till en vän som du vet har en förkärlek för tequila, och som vill lära sig mer, är ett presentkort på en upplevelse med tequila i centrum självklart ett bra val.

För andra typer av alkohol- och spritprovningar så finns även bl.a. whiskyprovning och cognacprovning.