Lakritsprovning

lakritsprovning

Lakrits är mer än bara saltlakrits bland plockgodiset i affären, det kommer du lära dig mer om efter att ha varit på en lakritsprovning.

Lakrits är inte bara godis, det är en värld av smakupplevelser. Lakrits brukar kallas för godis för gourmander och det är väl något som stämmer ganska bra.

Faktum är att lakrits också sedan urminnes tider har använts i medicinska sammanhang, bland annat för att motverka lågt blodtryck. De gamla egyptierna uppskattade också lakritsrotens välgörande egenskaper, men då istället på grund av dess laxerande verkan!

Boka lakritsprovning i Stockholm, Göteborg, Malmö

Just nu kan du boka och jämföra pris på 10 lakritsprovningar i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö och andra städer.

Sortera:
Filters Sort results

Lakritsprovning – perfekt för dig med exklusiv smak

Tillhör du dem som älskar den säregna och ljuvliga smaken av äkta lakrits, oavsett form, bör du absolut kika närmare på de upplevelser med lakrits i fokus som finns att boka. En lakritsprovning torde vara den ultimata upplevelsen för den som har en förkärlek för konfektyr med den härligt kryddiga och söta lakritsroten som huvudsaklig ingrediens.

Bokar du en lakritsprovning får du i en avslappnad miljö bekanta dig närmare med lakrits som godis och med lakritsroten som medicinalväxt. En kunnig handledare presenterar lakritsens historia och bjuder på en och annan kuriös anekdot från växtens rika kulturhistoria. Du får också lära dig varifrån lakritsen i din godispåse kommer, vilket kan vara nog så intressant.

Efter introduktionen får du sätta dig vid dukat bord med lakrits i många olika sorter. Du får prova sött, salt, hårt och mjukt lakritsgodis i alla former. Det är inte direkt de svarta godisbitarna från en Gott & Blandat-påse du bjuds på och presentationen matchar kvaliteten. En lakritsprovning är en upplevelse som verkligen kan ge dig en ny bild av ditt favoritgodis.

En lakritsprovning tar ungefär 90 minuter från välkomnandet till det att du har slukat den sista godisbiten. Du kan boka åt dig själv eller ta med dig en vän eller två. Visst känner du väl någon som, precis som du, älskar lakrits? Letar du efter en present till någon som du vet är en riktig gottegris? Då kan ett presentkort på en lakritsprovning vara det perfekta valet.

Riktig lakrits smakar sött och kommer från lakritsroten, saltlakrits är framställt från salmiak som ger det dess salta smak. Under en lakritsprovning får du prova på olika sorters lakrits, det finns så väl ”renodlade” lakritsprovningar som provningar där man kombinerar lakritsen ihop med något annat för att upptäcka nya smaksensationer, som vin eller choklad.